For den unge

Det er dit liv…

…og vores opgave er at hjælpe dig med at forme det så godt, du kan. For at styrke dig arbejder vi med:

 • Personlig udvikling
 • Din kontakt med andre mennesker
 • Voksenliv
 • Arbejdsliv
 • Dine følelser
 • Din fritid

Faserne i uddannelsen

STU-uddannelsen tager 3 år.

Den starter med et forløb på 12 uger, hvor du og vi skal finde ud af, om Empata er det rigtige sted for dig. Så laver vi sammen en undervisningsplan, der beskriver, hvilke ting, du skal beskæftige dig med, og hvad formålet med din uddannelse skal være.

Derefter går selve uddannelsen i gang. Den indeholder først og fremmest det, der interesserer dig, men du skal også deltage i de andre ting, der foregår på Empata. Fx skal du have noget botræning og samfundskendskab, og vi skal også se, om der er et sted, du kunne tænke dig at komme I praktik. En del af tiden skal du også være sammen med de andre elever.

Længere nede kan du læse mere om, hvordan vi gør disse ting.

I løbet af uddannelsen skal vi også hjælpe dig med at finde ud af, hvad der skal ske efter stu-uddannelsen. Måske skal du videre I en anden uddannelse. Eller måske skal vi finde et sted, hvor du kan komme i beskyttet beskæftigelse. Det kan også være noget helt tredje, som giver mening for dig.

Jo nærmere du kommer afslutningen på stu-uddannelsen, jo mere skal vi beskæftige os med, hvad der skal ske bagefter.

Undervisningen

Din interesse

Ca. halvdelen af din undervisning er I det, der interesserer dig, fx musikproduktion. Her er der undervisere, der hjælper dig med, at du kan få det til at lyde, som du gerne vil have det. De viser dig, hvordan man bruger musikprogrammer, hvordan man laver musikken, hvordan man lægger effekter på, og hvordan man indspiller fx sang eller rap. Det behøver ikke være musik, der er din interesse. Det kan også være at lave film eller tage fotos.

Bo-træning (ADL)

ADL handler om at gøre dig klar til at flytte hjemmefra, hvis du ikke allerede er flyttet. Der er mange ting, man skal kunne, når man bor for sig selv. Man skal vide noget om rengøring, tøjvask, opvask, indkøb, økonomi, hygiejne og madlavning. Det betyder, at vi øver disse ting I hverdagen på Empata, og det er muligt, at du rent faktisk flytter hjemmefra, mens du er på Empata.

Socialt samvær

Gode relationer handler om at være sammen med andre mennesker på en måde, så alle føler sig tilpas. Gode relationer handler også om at forstå, hvorfor andre mennesker reagerer, som de gør, og at forstå kropssprog og mimik. For at få gode stabile relationer skal man kunne lave aftaler og holde dem.

Samfundskendskab

Samfundskendskab handler om, at du er en del af samfundet, og det giver en masse rettigheder, men det giver også nogle pligter. Der er mange systemer i samfundet, og det er en stor fordel for en selv, hvis man kender dem og ved, hvorfor de er der. Derfor beskæftiger vi os bl.a. med politik, historie, kultur, arbejdsmarked og aktuelle emner.

Praktik

I løbet af uddannelsen skal du i praktik på en arbejdsplads eller på en uddannelsesinstitution. Praktik-periodernes længde er et spørgsmål om, hvad du er frisk på, og hvad praktikstedet ønsker. Vores praktikkoordinator hjælper dig med at finde praktiksteder og følger med dig på stedet, hvis du ønsker det.

Skolefag

Du kan få undervisning i dansk, engelsk, tysk, japansk og matematik, hvis du ønsker det. Det kan være, du gerne vil blive bedre til at læse eller regne eller tale engelsk. Hvis du ønsker det, kan vi også arbejde frem mod afgangsprøve i disse fag.

Underviserne

Vi er erfarne undervisere, der har fået kurser og uddannelse, der gør os i stand til at hjælpe med de fleste problematikker. Vi står næsten altid parat til at rådgive dig, hvis du har brug for det. Desuden er mange undervisere udøvende kunstnere, der ved, hvordan det er at have lyst og trang til at udtrykke sig.

Empata benytter sig af et stort kompetent netværk af eksterne undervisere, når vi mener, der er behov for det.

Tovholdere

Du får en tovholder, som er den underviser på Empata, der tager hånd om din uddannelse og går til møder sammen med dig.

Forventninger til dig

Når du starter hos os, har vi nogle forventninger til dig:

 • At der er noget, du gerne vil lære. Det kan være næsten hvad som helst.
 • At du forsøger at følge nogle af vores råd.
 • At du synes, at Empata er det rigtige sted for dig.
 • At du giver besked til os, hvis der sker noget vigtigt i dit liv.
 • At du giver besked, hvis du er syg eller er forsinket.
 • At du ikke forlader Empata uden at give besked.

Kontaktoplysninger

Empata

Grusgraven 10

2880 Bagsværd

​​CVR: 33213204


Telefon: 44 490 490

E-mail: info@empata.dk

Sociale medier

facebook-roundtwitter-round youtube-round

Rundvisning

Mandag til fredag kl. 10 - 21.

Ring til mobil 2012 6867​